Νίκη πολυχρονάκη

Ονομάζομαι Νίκη Πολυχρονάκη και έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου ως νηπιαγωγός στο τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πραγματοποίησα τη πρακτική μου άσκηση σε διάφορα νηπιαγωγεία της Αττικής (28ο Αχαρνών, 27ο Αθηνών και Παπαδάκειο νηπιαγωγείο Γλυφάδας). Εδώ και 7 χρόνια εργάζομαι ως νηπιαγωγός σε Πρότυπο Βρεφονηπιακό Σταθμό της περιοχής. Παράλληλα, παρακολουθώ το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και συντονίζω ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων για παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε κοινωνικές δεξιότητες.

Έχω παρακολουθήσει επιτυχώς και τα 9μηνα σεμινάρια «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» και «Σχολική Ψυχολογία» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης, είμαι πιστοποιημένη στη χορήγηση του Αθηνά Τεστ, για αξιολόγηση μαθησιακών δυσκολιών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου συμμετείχα στα εργαστηριακά σεμινάρια «Εκπαίδευση παιδιών με αισθητηριακές διαταραχές: κώφωση/τύφλωση» και «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση».

Η αγάπη μου για τα παιδιά ήταν ο λόγος που επέλεξα το επάγγελμα της νηπιαγωγού. Μέσα από τη δουλειά μου όμως γνώρισα και αγάπησα την ειδική αγωγή. Για αυτό το λόγο παρακολουθώ αδιάλειπτα τις εξελίξεις στον τομέα αυτό και προσπαθώ να επιμορφώνομαι, παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια αλλά και μεταπτυχιακά προγράμματα.