Τζαγκαράκη Αργυρή - Υπεύθυνη Τμημάτων Καθημερινής Μελέτης

Ονομάζομαι Τζαγκαράκη Αργυρή και έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο Παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου. Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο 8ο Δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου, έπειτα ασχολούμαι με την μελέτη των παιδιών στην καθημερινότητα τους.

Έχω παρακολουθήσει επιτυχώς το 9μηνο σεμινάριο "Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση" του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου συμμετείχα στο εργαστηριακό σεμινάριο: Σχολική Συμβουλευτική για παιδιά με ιδιαίτερες δυσκολίες/διαταραχές.

Η αγάπη μου για τα παιδιά αποτελεί σημαντικό κίνητρο για εμένα ώστε να επιμορφώνομαι συνεχώς, παρακολουθώντας διάφορα παιδαγωγικά σεμινάρια.

 

Καργάκη Μαρία - Βοηθός Εργοθεραπείας

Ονομάζομαι Καργάκη Μαρία. Έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου ως Βοηθός Εργοθεραπείας στο ΙΕΚ Ακμή. Παράλληλα, φοιτώ στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια φοίτησής μου ως Βοηθός Εργοθεραπείας παρακολούθησα σεμινάρια που άπτονται ποικίλων θεμάτων της παιδικής ανάπτυξης, όπως είναι η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, γραφοκινητικές δυσκολίες κ.α. Πραγματοποίησα την κλινική και πρακτική μου άσκηση σε παιδιατρικά πλαίσια, όπου είχα την ευκαιρία να εργαστώ με παιδιά με αναπτυξιακές και νευρολογικές διαταραχές, Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, Διάσπαση προσοχής (ΔΕΠ-Υ) και Διαταραχή Κινητικού Συντονισμού.

Η εργασία μου στην «Αρωγή» με εξελίσσει καθημερινά και η δυνατότητα να προσφέρω σε παιδιά και να τα βλέπω να εξελίσσονται με γεμίζει ικανοποίηση και χαρά.

 

Πρινιανάκη Ελένη (Έλντα) - Υπεύθυνη Ομάδων Κοινωνικών Δεξιοτήτων

Ονομάζομαι Ελένη (Έλντα) Πρινιανάκη και είμαι φιλόλογος- πτυχιούχος του τμήματος “Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών” του Πανεπιστημίου Κρήτης, με εξειδικευμένη επιμόρφωση στην “Ειδική Αγωγή και Ειδική Εκπαίδευση”, καθώς και στην “Εκπαίδευση και Υποστήριξη Προσφύγων και Μεταναστών”. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Μοίρες Ηρακλείου. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνω τις Μεταπτυχιακές Σπουδές μου με θέμα “Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών”.

Δραστηριοποιούμαι στο χώρο της εκπαίδευσης, παραδίδοντας ιδιαίτερα (φιλολογικά) μαθήματα. Όμως η αγάπη μου για την ειδική αγωγή και τα παιδιά με ώθούν να εξελίσσομαι διαρκώς και έτσι πλέον εκπαιδεύομαι και συντονίζω ομάδες παιδιών με σκοπό την καλύτερη κοινωνική τους αλληλεπίδραση με ενήλικους και συνομήλικους και την βελτίωση της ικανότητας τους να εντάσσονται σε ομάδες.

 

Ιφιγένεια Γρινιαράκη - Υπεύθυνη Προγραμμάτων Τέχνης - Παιγνιοθεραπείας

Το όνομα μου είναι Ιφιγένεια Γρινιαράκη, γεννήθηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης και  μεγάλωσα στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού. Έχω σπουδάσει μουσική τεχνολογία,  βρεφοκομία και στο ελεύθερο πανεπιστήμιο ποίησης.

Έχω κάνει σπουδές στην κλασική κιθάρα με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο και αργότερα με την Όλια Σκανδαλάκη.   Ασχολήθηκα με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και έχω λάβει μέρος σε μεγάλο αριθμό  φεστιβάλ παιδιών (Αθήνα, Κρήτη, Ιταλία).  Ταξίδεψα στην Ιταλία μέσω erasmus και εργάστηκα με παιδιά από την Αφρική δουλεύοντας  το πρότζεκτ μου «το Σώμα μέσα από την τέχνη», με καλλιτέχνες που με βοήθησαν να πραγματοποιήσω το έργο μου.  

Έχω εκπαιδευτεί πάνω στην art therapy, μέσω των Master Class με εισηγήτρια την Ιωάννα  Κυλλίμη, και το χηρισμοποιώ ως θεραπεύτρια μέσα από ομάδες που έχω  δημιουργήσει. Επιπρόσθετα σπουδάζω bachelor : «Η χρήση θεραπείας μέσω των  τεχνών στην υγεία και την εκπαίδευση» στο Ελληνοβρετανικό Κολέγιο. Τέλος,πρόσφατα παρακολούθησα σεμινάρια σχετικά με μουσικοθεραπεία, παιδικό θέατρο, χοροθεραπεία, παιγνιοθεραπεία για να εξελίξω περαιτέρω τη θεραπεία τέχνης που αγαπώ.