Ονομάζομαι Μαίρη Μελαμπιανάκη και έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών στο τμήμα Εργοθεραπείας. Η μεγάλη μου αγάπη για την επιστήμη μου ήταν η αιτία που εισήχθησα 1η στο έτος μου και αποφοίτησα με έπαινο αριστείας και βαθμό 9.35/10.

Έχω εργαστεί ως εργοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων σε μεγάλες ιδιωτικές θεραπευτικές δομές της Αθήνας, ως εργοθεραπεύτρια πρώιμης παρέμβασης και πρόληψης σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία σε συνεργασία με τον οργανισμό Unesco, έχω εμπειρία σε θεραπείες κατ’ οίκον καθώς και σε τηλεσυνεδρίες, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Έχω εργαστεί ακόμη ως ασκούμενη εργοθεραπεύτρια στο τμήμα εργοθεραπείας και υποστηρικτικής τεχνολογίας στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ), στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Διαθέτω αξιόλογη εμπειρία σε αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, διαταραχές αισθητηριακής επεξεργασίας, αναπτυξιακή διαταραχή συντονισμού, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), εγκεφαλική παράλυση και άλλες νευρομυικές διαταραχές. Εργάζομαι τόσο στην πρώιμη παρέμβαση όσο και με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας αλλά και εφήβους.

Έχω εκπαιδευτεί σε πλήθος σύγχρονων και κλασικών θεραπευτικών μεθόδων και έχω συμμετάσχει σε πληθώρα ημερίδων και ειδικών σεμιναρίων, σχετικών με την πρώιμη παρέμβαση, την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, τη Θεωρία του Νου, την οπτομετρία, την δυσγραφία, τη χρήση του παιχνιδιού ως θεραπευτικού εργαλείου, τη δυσπραξία κ.ά.

Συνεχίζω διαρκώς να εκπαιδεύομαι και να επιμορφώνομαι σύμφωνα με τις εξελίξεις στην εργοθεραπεία και την ειδική αγωγή.

Η αγάπη μου για τα παιδιά ήταν ο λόγος της πλούσιας εθελοντικής δράσης μου στο πρόγραμμα «Φροντίδα παιδιών στα νοσοκομεία Παίδων» από Το Χαμόγελο του Παιδιού